top of page
  • Obrázek autoraKuboj

GR 11 - DEN DVACÁTÝ ČTVRTÝ; 25,7 km (celkem 651,9 km)

Planoles → Refugi d’Ulldeter


POSLEDNÍ OPRAVDU VELKÝ HORY SE ZÁPADEM SLUNCE NA HŘEBENI


Po včerejší náloži jsem nechal nohy a celkově tělo déle odpočinout. Ráno si zase dávám načas. V kempu dopisuju příspěvek, piju kafe a jím croissanty. Směr Núria vyrážím nakonec až v půl 12 a nohám se fakt do kopce nechtělo. U potoka Riu de Tosa potkávám skupinku piknikujících Španělů, kteří nemají otvírák na víno. Naštěstí můj multifunkčí nůž Victorinox, který jsem dostal darem od Radek Šolc Offroadprůvodce, zachrání nejen španělský piknic, ale i mou chuť v ústech, jelikož od nich dostávám jednu sklenku vína od cesty. Pokračuju občas klesajícím, občas stoupajícím traverzem až do Núrie, kam dorážím kolem 16 hod. Núria je obrovský horský středisko, kde bylo strašně moc lidí, protože tam vede dokonce i moderní železnice. No já stále neměl jídlo, ale zachránil mě místní bufet, kde jsem si hned vpálil hrancle, hot dog XXL a nechal jsem si zabalit bagetu k večeři.


Jelikož nemám rád tyhle snobský přelidněný místa v horách pro rádoby vyvoněný horaly, vyrážím na hřeben. Cesta až na pohraniční hřeben s Francií byla strašně vysilující a celkem jsem šel dneska skoro 20 km vkuse do kopce. No ale nahoře to byla naprostá fantazie, nikdo tam v neděli večer nebyl a na mě padla myšlenka, že si tohle chci strašně moc pamatovat. Že nechci, aby tohle jednou skončilo. I když do těch kopců lezu strašně dlouho, překonávám každý den obrovský převýšení, což stojí spoustu sil, tak nikdy nelituju.


Je to teď můj život a mám to rád.


Každej, kdo chodí dlouhý traily, tak ví, o čem mluvím. Tohle byl poslední opravdu velkej hřeben na trailu, kde jsem vystoupal až do 2 813 m n. m. k hoře, která se jmenuje Pic Superior de la Vaca. Volně přeloženo asi jako Velký Kraví vrchol (první obrázek)? Pak už zbývalo jen pár kilometrů klesnout směrem k Refugi d’Ulldeter. Mezi tím oblačnost zahalila hory, ze kterých jsem scházel a já našel místo v rovný části sjezdovky. Naposledy spím ve výšce nad 2 000 m n. m., další dny už budu mnohem níž. Už teď mi ty hory chybí..

Dnešní trasa zde: GR 11 - den 24. 25,7 km • 6:42 hod https://mapy.cz/s/mozugamake















Kuboj

206 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page