top of page
  • Obrázek autoraKuboj

GR 11 - ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ

Aktualizováno: 17. 11. 2019

Cabo de Higuer → Cap de Creus,

29 dní, 832,6 km 🚶🏻‍♂️, 47 000 m ⬆️, 47 000 m ⬇️ a jeden Kuboj.


Jsem tady, jsem na Cap de Creus, fyzicky totálně vyčerpanej a zníčenej, špinavej, smradlavej ale tak moc šťastnej! Ráno po východu Slunce jsem si na závěr skočil do moře a rázem se z toho života na cestě staly jen vzpomínky. Během mojí cesty jsem viděl každý den úchvatnou přírodu. Procházel jsem náročným terénem po velkých kamenech přes vysokohorské hřebeny, ale i jednoduchým terénem po rovinatých asfaltkách. Potkal jsem nespočet skvělých a podobně laděných lidí, od kterých jsem si pokaždé něco vzal. Každej den tu byl něčím speciální, někdy to bolelo, někdy mě to nebavilo, někdy to bylo tak krásný, že mi mrazilo v zádech. Jak jste asi pochopili z mýho průběžnýho psaní, tak to neni jen o chůzi, ale i o tom, co se vám odehrává v hlavě a hlavně o vůli. Každý den ráno vstáváte úplně rozlámaný s tím, že vás čeká další šílená štreka, další šílenej kopec a psychický diskomfort a samota jsou tu vždy připravený vám vrazit kudlu do zad. Je potřeba se s tim poprat a hlavně se soustředit na to hezký, co to člověku přináší. Člověk je na konci trailu v porovnání se začátkem uplně někde jinde a projde si takovou svou vnitřní proměnou. Ale tak to prostě na dlouhých solo cestách chodí.


Popisoval jsem tu cestu i s nepříjemný pocitama a s tim, jak to bylo náročný. Nezapomínejte na to, že cestování a trekking obzvlášt není jen o tom krásným, ale je taky o bolesti. To, že u někoho vidíte fotky hezkých míst neznamená, že se tam dá přijet lenovkou a chodit v žabkách. Příroda je mocná a furt je potřeba mít k ní respekt. Mám teď v sobě spoustu myšlenek, plánů co dělat, taky spoustu zážitků a zkušeností, o které se chci podělit. Proto od října, tak jako poslední dva roky, beru do ruky prezentér a budu přednášet, tak jak velí moje cestovatelské přesvědčení. Budu se na vás těšit na některé z přednášek. Termíny přednášek a události budou na fb stránce Kubojovy cesty. Snad vás moje reporty bavily a ještě jednou děkuju všem za podporu, bez ní by to nešlo! 😊


Závěrečné ponaučení:

Každej máme nějaký svoje sny a mně se teď jeden splnil. Nezapomínejte dělat to, co máte rádi naplno a pořádně. Teprve pak najdete svou vnitřní spokojenost. Stojí to za to!


Trekování a lightweightu zdar!


Kuboj

1 029 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page