top of page
  • Obrázek autoraKuboj

PŘECHOD BERNSKÝCH ALP

Album shrnující náš srpnový trekovací lowcost výlet do Švajcu. Jako správní trekaři jsme si s Haničkou vybrali samozřejmě trek v horách a to hned ve druhých nejvyšších ve Švýcarsku - Bernských Alpách.

Lowcost plán byl jasný. Půjčili jsme si od ségry Fabku, se kterou je cestování levnější než autobusem. Vzhledem k životní úrovni ve Švýcarsku a tamnějším cenám, jsme si nakoupili jídlo na celou dobu v hypermarketu v Plzni. Spaní jsme měli naplánované ve stanu, ale jelikož se to v Bernských alpách nesmí (pouze nad horní hranicí lesa je to tolerováno), tak jsme párkrát zdarma využili služeb turistických přístřešků. Po příjezdu do Meiringenu jsme vyrazili na pětidenní přechod Bernských Alp s cílem v Kanderstegu nebo v Lenku. Nálož výškových metrů nás čekala každý den a celkově jsme za necelých 5 dní nachodili 81,3 km s celkovým převýšením 13,9 km.

Nejvyšší místo na trase 2780 m n. m., nejnižší místo na trase 604 m n. m. Tento trek byl ve znamení krásných panoramat, malebných horských městeček, momumentálních vrcholů Eiger (3970 m n. m.), Mönch (4107 m n. m.) a Jungfrau (4158 m n. m.), ledovců a kouzelného jezera Oeschinensee. Nakonec jsme po pěti dnech skončili v Kanderstegu a vrálili se vlakem zpět do Meiringenu. Poslední den jsme se ještě jeli podívat na Aletschský ledovec, což je největší údolní ledovec pevninské Evropy. Při cestě zpátky nás také zajímalo, jak se žije v Lichtenštejnsku.

Celkem jsme byli na cestě 7 dní a stálo nás to každého jen 3500 Kč.






































































Kuboj

145 zobrazení0 komentářů
bottom of page