top of page
  • Obrázek autoraKuboj

GR 11 - DEN DVACÁTÝ OSMÝ; 47,6 km (celkem 806,6 km)

la Jonquera → Llancà


REKORDNÍ TRAILOVÁ VZDÁLENOST, BOLEST I EUFORIE


Ať žijou pořádný randály! Dneska jsem ušel 47,6 km s převýšením 3 000 m za 9 h 25 min s celkovou průměrnou rychlostí 5 km/h. Vstávám v 6 ráno, podejdu dálnici a v La Jonquera a hledám podnik, kde si dát v tuhle hodinu snídani. Nakonec najdu, kopnu do sebe 2 ranní kávičky a jdu vyrandálovat kopec Puig del Falguers (778 m n. m.). Od začátku dne jsem věděl, že se chci pořádně vydat ze svých sil a máknout si. Cíl jsem si stanovil v 46 km vzdáleným Llancà v supermarketu, kterej měl mít otevřeno do 21 hod. Od rána bylo horko (max pak kolem 34°C), neustále jsem byl spocenej, ale nohy, tělo i hlava chtěly dneska pořádnej úspěch. Na Puig del Falguers (650 metrů stoupání na 5,5 km vzdálenosti) jsem se brodil makchiovou vegetací, což bylo strašně nepříjemný. Nesnášim tenhle biom středomořský tvrdolistý vegetace! I tak jsem ale na vrchol, kde byl krásnej výhled nastoupal s průměrnou rychlostí 4,5 km/h.Pak přicházím na prašnou cestu, po který jsem šel většinu dne a držím rychlost více než 5 km/h. Každý 2 hodiny stavim a něco malýho jím, aby tělo mělo neustálej přísun energie.


Odpoledne po 28 km v nohách přicházím do Espolla, kde si dávám cider a zjišťuju, že i když svoje nohy pravidelně větrám, tak už i tak začínají mít puchýře i v těchto botech.


„Bolest je pomíjívá!“


řikám si obouvajíc znovu ponožky, který už podle mě od smrti ani pračka nezachrání. Přede mnou dalších 20 km a tak si prostě jdu, poslouchám svůj trailovej playlist, občas si utrhnu nějaký víno, co roste okolo. Prožívám euforii! Omámen kouzlem přítomného okamžiku jdu na hranici sebehničení přes 5 km/h dál a dál a průběžně chválím svoje tělo. Bolest je jedna věc, ale pocit toho, že chodim, můžu chodit a baví mě to, všecko přebije.


K večeru přicházím k Llancà a vidím před sebou to moře. Neskutěcnej pocit, po téměř měsíci být tak blízko cíli. V supermarketu po 47 km v nohách povolím uzdu chutím. Nekoukám se na ceny, prostě vím, že potřebuju všechno a hned! Takže to dopadne tak, že ten večer najdu místo na spaní kousíček na městem, vypiju 1,5 litru Nestea, 2 malý piva, pomerančovej džus, frapuccino a k tomu večeřím 200 géček mozzarelly. Kopnu to do sebe, usínám neskutečne spokojenej a vím, že zítra bych to měl dotáhnout do cíle! ❤️


Dnešní trasa zde: GR 11 - den 28. 47,6 km • 9:25 hod https://mapy.cz/s/lujomesolu













Kuboj

292 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page