top of page
  • Obrázek autoraKuboj

VDT den 20. + 21. (17,7 km + 42,6 km; celkem: 682,2 km)

Obrovac Sinjski → Krivodol → Privala


CHORVATSKO ZA MNOU, BOSNA A HERCEGOVINA PŘEDE MNOU


V pondělí ráno jsem ve Splitu vypláznul jazyk a 800 kun za Covid test a doufal jsem, že budu negativní. Pak jsem využil toho, že Káťa, která jede domů, mi může odvézt moje stále ještě relativně fungující boty Altra a koupil jsem si na dalších 1000 km nový randálice. Hoka One One Speedgoat 4, kterým přezdívám "Ohnivý lodě" jsou asi tím nejlepším, co jsem tady na Balkáně na to co dělám, mohl sehnat. Odpoledne po přesunu ze Splitu jsem ze Sinju stopoval do Obrovace a napojil se zpátky na trail. I když jsem už šel bez Káti, měl jsem strašnou chuť do toho do večera prásknout. Vždycky mě pak ale zkrotila zastávka na pivo. Jednou mě dokonce zastavili místňácí, kteří měli evidentně pánskou jízdu a otevřeli mi pivko. Ta přivětivost a otevřenost lidí na Balkáně mě nepřestává překvapovat. Večer docházím do Krividolu a zastavuje mě další místňák. Ptá se, kde budu dneska spát, protože je tu v lesích prý hodně migrantů. Když mu řeknu, že nevim, zve mě k sobě domů a říká:


„Dneska budeš spát u mě.“


Odkázal mi na noc jednu z jeho budov, kterou evidentně využívá ke kalení, a pak odjel. Já následně skoro okamžitě vytuhnul.

Dneska ráno mě přivítala zpráva o negativnim výsledku testu na Covid a tak mažu směr Kamensko na hranice. Tam jsem ještě před polednem a po podrobné kontrole pasu a výsledku testu, který jsem měl v mailu, mě pouští do Bosny a Hercegoviny. Chorvatsko sice bylo neuvěřitelně pestrý, ale už mi přišlo dost dlouhý (cca 550 km), takže nová země je pro mě nová motivace. Za hranicema jsem tak motivovanej, že do oběda v restauraci Eco selo Grabovica s výhledem na Buško jezero udělám solidních 34 km. Odpoledně mě pak na trailu obklíčily krávy a jedna z nich mě chtěla zašlapat. Těžko se tady ta story celá popisuje, takže si to radši nechám na přednášku. Důležitý je, že jsem to přežil a můj gear taky. 😂 K večeru se už jen poflakuju a jelikož fest prší, využívám opuštěného bývalého bezdomoveckého domu v Privale k noclehu. Dneska vůbec necítím, že jsem ušel skoro 43 km.

Moje tělo začíná lítat.

Kuboj













63 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page