top of page
  • Obrázek autoraKuboj

GR 11 - DEN PÁTÝ; 33,1 km (celkem 161,3 km)

Aktualizováno: 17. 11. 2019

Paso de Tapla → Izaba


VYSNĚNÝ RÁNO, LOUČENÍ, JEDNODUCHÁ TRASA A NOVÉ SHLEDÁNÍ

Dneska to bylo víc o emocích a lidech, než o přírodě a to se mi na tom cestování taky moc líbí. Vysněný ráno, paprsky slunce se nenásilně opíraly o stan a já vstal už v 7:30. Východ Slunce na hřebeni nás očaroval, hodně jsme fotili a žili okamžikem. Dopoledne se šlo po hřebeni ve výšce kolem 1 400 m n. m. a pak následovalo klesání do Ochagavíi. Šel jsem si sám svoje tempo, protože mě fakt baví chodit rychle. V Ochavíi jsme si ale skutečně dopřáli. Ve finále jsme tam strávili 4 hodiny a měli tříchodový menu v jedný restauraci. První chod byl těstovinovej salát, druhej bylo asi jedno z nejlepších vepřových, co jsem kdy měl a zakončení v podobě kávovýho dezertu. K tomu Španělé běžně servírujou láhev lokálního červenýho vína zdarma. Prostě extrémní gastrozážitek.


Bohužel Jorge na tom nebyl zdravotně uplně dobře a tak se s Franem rozhodli zůstat v Ochagavíi. Upřímně musím říct, že mi ty dva volnomyšlenkáři budou chybět. Jorge je pro mě člověk, kterej při trekování vždy touží po úžasný fotce, ale je moc „extraweight“, protože jeho foto výbava váží asi 4 kg. Fran je ale taky totální požitkář, sympaťák a budoucí učitel tělocviku. Když jsem se jich zeptal, jak by oni charakterizovali mě, tak řekli, že jsem přílíš rychlej a z hlediska výbavy příliš připravenej. A taky se podivovali nad tim, že jsem schopnej studovat, pracovat a zároveň pít dostatek piva. Každopádně jsme se rozloučili a dál jsem pokračoval jen s Joem. Po náročným obědě s dvouma pivama a vínem se šlo těžko, ale do Izaby jsme to měli 20 km. Absolutně lehká a nudná cesta lesem ale znamenala, že jsme to bouchli za 4,5 hodiny.


Když jsem došel do Izaby, tak jsem věděl, že tam někde zrovna dneska zůstává ta Češka, o který mi říkali kluci. Přijdu do města a nejednou proti mně běží holka s pivem. Jo, to je ona. Jmenuje se Pája, a i když je na svym prvnim dlouhym trailu, je víc ultralight než já. Když jsem se jí zeptal, proč jde tenhle trail, tak odvětila, že si potřebuje vyčistit svojí první čakru. 😄 Zajímavá to žena, zítra určitě hodíme řeč. Lightweightu zdar a opravdový hory s výškou nad 2 000 m n. m. začnou až zítra!


Dnešní trasa zde: GR 11 - den 5. Aktivita 32,3 km + 0,8 km nezapočítáno • 6:59 hod https://mapy.cz/s/3xitc
















Kuboj

278 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page