top of page
  • Obrázek autoraKuboj

VIA ALPINA YRC den 14. až 16.

Cardano → Lago di Fedaia

27,1 km, ↑ 3088 m, ↓ 1247 m 24,5 km, ↑ 1828 m, ↓ 2575 m 26,4 km, ↑ 2071 m, ↓ 1414 m Celkem: 429,4 km


DOLOMÁČE: 1. ČÁST


Během jedinýho dne se krajina změnila o 100 %. Za Bolzanem jsme opustili nepříliš záživnej spojovací úsek a nastoupali do miškyných oblíbených Dolomáčů. Když říkám nastoupali, tak tím myslím pořádně! Po prvním dni stoupání jsem zapomněl na svoje důchodcovský sklony, protože 3000 m hoření za jeden den jsem ještě v průběhu svý hikerský kariéry neudělal. Neskutečnej randál, nohy bolely, ale tělo je v takový formě, že si to může dovolit. Z kopců většinou běhám a lidi, kteří mě pouští, jen nevěřícně kroutí hlavou. Tak možná ty Altry na hřebík ještě věšet nebudu, je na čase pořádně žít, miluju svoje křivý nohy! 14. den jsem málem šlápnul na metr dlouhýho a slušně tlustýho hada, kterej se svíjel půl metru ode mě. Terén zase přiostřil a začal se slušně sypat. Po úžasných osypech jsme klesali, stoupali, traverzovali a kolem běhali marmoťáci. Výhledy tu jsou spektakulární! Snad jen kdyby tu bylo míň turistů..


Je doslova pekelný horko! Anticyklóna sedící nad Itálií prohřívá zemskej povrch neskutečnym způsobem, a tak i ve 2500 m n. m. je vedro k padnutí. Příjemným zpestřením bylo náhodné setkání s kamarádkou Denčou v Penii. Dali jsme koupačku v ledovym potoce, skvělej pokec a já pak valil dál pod Marmoladu (3343 m n. m.), nejvyšší horu Dolomit.

V těchto dnech se taky začaly projevovat jiný očekávání, který od trailu máme já i Miške. Každý jsme jinej, máme jiný režim snad úplně všeho a baví nás v krajině pozorovat jiný věci. I proto jsme se 16. den rozděli a od té doby šlapeme každý sám.


Zásadní ponaučení: Jakmile někde oštemplujete UNESCO World Heritage, zabijete tím divokost.


Randálům zdar! Kuboj



















49 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page