top of page
  • Obrázek autoraKuboj

VIA ALPINA YRC den 17. až 20.

Lago di Fedaia → Forni di Sopra

26,8 km, ↑ 1982 m, ↓ 1846 m 24,9 km, ↑ 799 m, ↓ 1977 m 32,1 km, ↑ 2007 m, ↓ 1699 m 23,1 km, ↑ 2076 m, ↓ 2487 m Celkem: 536,3 km


DOLOMÁČE: 2. ČÁST


20. den jsem kdesi v sedle mezi skalními věžemi poznal člověka, kterej si užívá trail plný doušky, má radost ze života, prochází nádhernou krajinou a žije svůj sen. Tím člověkem jsem byl já a konečně jsem začal pociťovat ten stav, kdy je fyzická i psychická stránka mýho těla krásně v souladu. Tenhle pocit jsem zažil zatím jen na dlouhym trailu a mám z toho každý rok neskutečnou radost. Procházel jsem nádhernou krajinou s náročným terénem, klouzal jsem sutí a při sebězích z kopců jsem si několikrát zařval radostí. Kolem pobíhali marmoťáci a kamzíci a nebyl tu nikdo, kdo by mi rozšlapával moje hrady z písku. Taková svoboda!


Opustil jsem přelidněné okolí Marmolády a všechny ty známé přeinstagramované skvosty Dolomit. Pokračoval jsem kolem úchvatné hory Monte Pelmo (3172 m n. m.)(8. fotka) až na úplný východní okraj Dolomit, kde se nachází přírodní park Furlánské Dolomity. A to byla zatím ta nejhezčí část celýho trailu! Vysoké skalní věže, stovky metrů dlouhé osypy, divočina, žádný signál, hluboká údolí a divočící toky unášející spoustu materiálu. To bylo něco pro mě.


Spal jsem v opuštěný chajdě s fantastickým výhledem na Marmoládu, v přístřešku pro krávy a z nostalgie i na okraji koryta řeky Tagliamento. Právě do Tagliamenta a do kraje prosciutterií jsme s rodiči a ségrou jezdili od mala naším prvním Land Cruiserem. Za pár kilometrů opustím definitivně žlutou Via Alpinu a než se napojím na červenou, bude mě čekat úsek, který jsem pojmenoval "Karnská spojovačka".


Zásadní ponaučení: Italky jsou fakt hezký holky a když někde sedíte na rifužku sami, tak si za vámi přijdou povídat.


Randálům zdar! Kuboj




















65 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page