top of page
  • Obrázek autoraKuboj

VIA ALPINA YRC den 21. a 22.

Forni di Sopra → Lago Pera

26,0 km, ↑ 1959 m, ↓ 1667 m 24,4 km, ↑ 2406 m, ↓ 1644 m Celkem: 586,7 km


KARNSKÁ SPOJOVAČKA


Mezi odpojením se od žluté Via Alpiny a napojení červené zbýval asi 50 km úsek bez značení. Jakmile spadly vrata za Dolomáčema, jakoby ty hory tady už nikoho nezajímaly. Na trailech nebyl vubec nikdo a 21. den jsem nepotkal nikoho kromě Miške. Na konci stoupáku z Forni di Sopra mě chytnul slušnej slejvál a promok jsem úplně na kost. Naštěstí byl kousek domek Casera Tragonia. Zaťukal jsem ve stavu úplně durch a otevřela mi paní správcová, jejíž první reakce byla: „Mamma mia!“ Dostal jsem horkej čaj a po 30 minutách mi s manželem oznámili, že jedou domu, ale jestli chci, tak tu můžu sedět jak dlouho chci a pak jen zabouchnout. Ano! Toto se skutečně děje i mimo Balkán.


22.den se přede mnou vynořila opravdu nádherná hora Monte Peralba (2694 m n. m.), která mě pozvala na Karnsknou hřebenovku. Než jsem se ale přiblížil, čekalo mě zajímavý klouzání sutí a další bouřka. Před kroupama, který zbarvily hory do bíla, mě zachránila pivní pauza! Pivo dělá dobrá rozhodnutí! Za pár kilometrů v divokém údolí Val Degano jsem se napojil na červenou Via Alpinu. Po západu slunce jsem se ještě stačil vyškrábat do 2000 m n. m. k jezeru Lago Pera, kde jsem položil Francoise Ronalda Jeana Clauda von Bivouaca.


Až se probudím a započnu 23. mojí cesty, opustím Itálii a čeká mě opět Rakousko a více než 100 km po hřebenovce Karnských Alp.


Randálům zdar! Kuboj


















46 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page