top of page
  • Obrázek autoraKuboj

RANDÁLEK ZA ODMĚNU

V pátek jsem odevzdal jednu ze svých závěrečných prací u nás na fakultě. Za odměnu jsem si koupil jízdenku do Nový Bystřice s tím, že během víkendu prostě půjdu po hranicích na východ. Cíl jsem si nestanovil. Moje týdny takřka nevyužitý nohy už dlouho nezažily žádnej pořádnej randál, a tak jsem popadnul svůj čtyřkilovej ultra-light Gossáček a vyrazil jsem ty nohy zase trochu prozkoušet.


Českou Kanadu u Nový Bystřice jsem prolítnul za sobotní dopoledne. Před Slavoniceme už mi ale v hlavě svítila červená kontrolka: „Doplňte pivo.“ Kdo to zná, tak ví, že s tim nejde nic dělat. Prostě musíš natankovat. Po Slaváčích jedu solidní tempo, občas asfalt, občas přašná cesta, občas jdu offrodek. Offroadek mě pak vytrestá a pořežu si o něco nohu. Pálí to, ale nechci zpomalovat, tak jdu a jdu. V Písečném pozastavím z důvodu žízně a pak už přecházím Moravskou Dyji. Celý odpoledne koukám na meteoradar a těším se, až ta rozsáhlá energií nabitá bouře vykoná, co musí. Kolem osmý, kiláček před cílovým přístřeškem, je už bouřka nade mnou. Hromy a blesky, silnej déšť, krásná a fascinující bouře. Noc přečkám v přístřešku na hranicích.


V neděli ráno se po těch 42 kiláčcích ze soboty pořádně protahuju. Pak vyražím a jdu hraniční cestu mezi polema až k údolí Dyje. Je pěkný horko už od rána, ale touhla randálovat je silnější. V Podhradí nad Dyjí dávám první oběd, jelikož vím, že na těch 11 kiláčků fádního asfaltu až do Vranova, budu rozhodně potřebovat plnej žaludek. Ve Vranově nad Dyjí další oběd a pak už Národní Park Podyjí. Procházím po zásluze chráněné a malebné říční údolí Dyje. Vystoupám nahoru, tam skály a výhlídky na zakleslé meandry a nekonečné lesy. V Lukově mám v nohách už zase 40 kiláčků a jelikož přichází další bouře, tak zůstávám v přístřešku u hranice národního parku. V pondělí ráno vstávám v 5, vyrážím v 6 a mám to 20 km přes Podyjí do Znojma. Jdu kolem řeky, pak se kochám výhledy, ale jen chvilku. V 10:45 mi jede ze Znojma bus směr Praha, tak mačkám poslední zbytky sil. Po desátý dorazím na autobusák a nechce se mi domů..

Shrnutí: 2,5 dne chůze, ušlá vzdálenost 102 km, průměrná rychlost chůze 5,8 km/h, celkový čas chůze 18h 22 min. Nečekal jsem, že moje tělo to takhle dá. Mám radost, byl to po dlouhý době zas pořádnej randál. 😊Kuboj


















45 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page