top of page
  • Obrázek autoraKuboj

VÍKEND S TREKAŘEMA: KŘIVOKLÁTSKO

Aktualizováno: 21. 9. 2021

První ponávratovej víkend venku mě společně s Elíkem a s Petrem zavedl na Křivoklátsko. Chtěli jsme být venku, dát si dobrý pivíčko, jít trail, no a na Křivoklátsku, tam jsem já nikdy zatím nechodil. S Petrem jsme nahodili trasu vedoucí různýma oklikama z Všusolova do Zbečna. V pátek odpoledne, když jsme se dokodrcali do Všesulova, jsme měli v plánu dojít pár kilometrů do restaurace v Krakovci na véču. Tam ale od září mají jen o sobotách a nedělích takže jsme vostrouhali. Nezbývalo nic jinýho než dál jít a snít o pivku a večeři. Moje zkušenost je v tomhle dost pozitivní, a i tentokrát to vyšlo. Na Máchově mlýně jsme jim snědli jejich poslední večeři a pak na baru pozorovali místního alkáče a jeho problémy s gravitací.


V sobotu ráno nás cesta zavedla přes několik brodů na brunch do Chříče, kde mají perfektní pivovar. pCh! Zbytek dne na trailu byl pak ve znamení střízlivění a mých stížností na čmeláčí, možná sršní bodnutí do lýtka. Nevím, co to nakonec bylo, ale po zbytek dne jsem to při chůzi cítil. Ve Zvíkovci dáváme oběd a když platíme, ptáme se pana vrchního, jestli by nám nenaplnil láhve vodou. On naprosto uvolněnym tónem hlasu pronese něco, co nás totálně uzemnilo:‚‚Hele běžte si to natočit na hajzl..’’ Moje chodící forma v následujících kilometrech připomínalo to, kam nás poslal pan vrchní, a tak jsme se docela ploužili až ke Skryjským jezírkům. U Skryjských jezírek se to hemžilo MHáčkama (minute hikers) v bílých Air Maxech na blátě, a tak jsme do toho radši zase práskli. Do Skryjí za námi přijel kamarád Fiki a jelikož 75 % naší čtyřčlenné party už má za sebou pyrenejskou GR 11, tak jsme nostalgicky vzpomínali. Večer jsme strávili na Týřovské zřícenině s domácím pivkem a výhledem na hvězdy.


Nedělní probuzení nebylo jen s bolavou hlavou, ale taky s bolavou nohou, která připomínala nohu slona. Čekalo nás sice ještě 23 km do Zbečna, ale nakonec jsme to trošku zkrátili a skončili po 19 km už na Křivoklátě. Od kolena dolů mi hoří noha ještě teď (v úterý) a otok ne a ne splasknout. Ještěže se mi tohle nestalo v létě na dlouhým trailu..

Shrnutí: trasa Všesulov → Křivoklát, 2 dny a kousek, nachozeno 56,8 km, jedno čmeláčí/sršní bodnutí, několik dobrých pivek z pivovaru Chříč a úžasný smíšený lesy.

Randálů zdar!

Kuboj


Trasa zde:

Pátek odpoledne

Sobota 1. část

Sobota 2. část

Neděle













235 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page