top of page
  • Obrázek autoraKuboj

VÍKEND S TREKAŘEMA: ZIMNÍ LUŽKY

„Dáme zas v lednu hike se spaním venku!“, říkali jsme si s Mousičem přemýšlejíce na dalším zimním dobrodružstvím. V pátek rychle odvolit a v naději, že to dopadne dobře už sedíme na Diáky - cestovatelské přednášky a hltáme věty a fotky našich hikerských kolegyň a kolegů. Ještě večer jsme popadli naše káry uzpůsobený na spánek a odfrčeli směrem do Lužáčů. Atmosféra naladěná skvěle.


V naší partě, když někdo nadhodí, že chce jít na víkendovej hike, tak v naprostý většině případů nejde sám. Parta je parta, jsme srdcařííí. Navíc radost a množství vykalených piv se společně s přibývajícím počtem členů partu vždy zvyšuje. Neuděláš nic. V Heřmanicích v Podještědí jsme zaparkovali naše pojízdné noclehárny a v celkovém počtu 6 ks hikerů jsme vyrazili do kopců. Radost byla cítít na každy kroku. Konečně jsme byli venku. Konečně jsme byli spolu. První zastávka byla v pivovaru Cvikov, kde jsme si dali skvělý oběd a několik ks (piv). Hlášky z našich oblíbených filmů opět lítaly vzduchem a Ha-mou-zek Pe-tr klasicky topil pod kotlem společný zábavy. Chtěli jsme původně odejít hned po ohlášení výsledků voleb, ale zvrtlo se to. Přišla euforie a touha slavit. „Máme novýho prezidenta!“ křičel Plzeňskej Viking na celej pivovar s panákem v ruce. Všichni do jednoho jsme popustili uzdu zábavě a když už se zdálo, že si Fikouš objedná poslední kafe, začali se objednávat tupláky. Na tenhle unikátní den v historii naší země nezapomenu. Na cestu jsme si každý vzali ks. To kdybychom si potřebovali akutně cviknout.


Byla taková zima, že se psi lámali v zatáčkách. Za svitu našich ultralehkých čelovek jsme proplouvali noční zasněženou krajinou. Zapíchli jsme to u skalní brány na Milštejně, kde jsme jako správní trempící u ohně opékali buřty. Král českých punk-hikerů Mr. Mokráč Ivan na cestě byl navátej nejvíc a když po hodině a několika odbočkách kvůli Horobraní přišel, byli jsme kompletní.


Ráno jsem kontroloval appku ČHMÚ a aktuální teplota ukazovala -8°C. Pro mě to byla nejteplejší noc při spaní venku v zimě. Poprvé jsem totiž spal na zimní karošce Therm-a-Rest NeoAir Xtherm NXT z Pod 7 kilo a byla to lahoda. Radost spát venku. Nevím, jak to máte vy, ale já mám vždycky takovou radost, když gear funguje tak, jak má. V neděli ráno jsme pokračovali kolem Sirnýho pramene do nádražky v Jedlové, kde jsme poslouchali premiéru našeho dílu Casablanky na Radio Wave. Pak jsme za to vzali a těch 16 kilometrů do Český Kamenice jsme dali v kuse každý svým tempem. Horobraníci horobranili a normální lidi si užívali atmosféru zimního hiku zasněženou krajinou zase po svém. Významným highlightem byla nádherná čedičová skála Zlatý vrch (657 m) a pak skalní vyhlídka Jehla. Z Jehly jsme to s Mokráčem odbrzdili a za zvuku legendární songu Black Betty od Spiderbite běželi zig-zag dolení. V Český Kamenici v cukrárně Rafaella jsme si dali nejlepší banánovej dort našich životů a prohlásili tuhle epickou akci za ukončenou.


Když vám přijde, že nevíte pro co žít, zkuste žít pro lidi, kteří po tom světě chodí ve stejných botách se stejný batohem a se stejnými ideály jako vy! Jsme krevní skupina, jsme >7ks & friends a koukáme na ten svět stejnýma očima. !


Trasa: Heřmanice v Podještědí - Česká Kamenice 44 km https://mapy.cz/s/bahunebufa


Tak zas příště bando! Randálům zdar! Kuboj . . . #kubojovycesty #luzicky #krevniskupina















183 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page