top of page
  • Obrázek autoraKuboj

VÍKEND S TREKAŘEMA: ŠUMAVA

Kašperský Hory a okolí byly dějištěm dalšího víkendovýho mecheche jedný bláznivý bandy, kterou spojuje krásná činnost zvaná CHŮZE. Přímo v Kašperkách je minipivovar, který vlastní Hamouzkova kamarádka, a tak bylo i o další motiv postaráno. Parta byla oproti předchozím společným víkendovkám rozšířena i o Káťu (Kuskus), Janču (Big blue bag) a Elišku (Kořenářka).


Páteční večer zahrnoval startovací 200 m dlouhý hike z hostelu do pivovaru a zpátky. Ještě že to nebylo víc. Sobota už byla z hlediska chůze podstatně výživnější. Vyrazili jsem přes kopečky směrem na Stachy, ale došli jen do Nicova na jídlo, který bylo dost na nic. Ven nás vyhnal pocit přílišnýho komfortu a taky touha jít dál. Chvilku jsme běželi, chvilku bruslili na ledu, chvilku se prodírali neprostupným lesem. Vrcholem dne byl výhled do krajiny z vyhlídky hradiště Obří hrad. Valili jsme údolím říčky Losenice, kde jsme míjeli bývalý mlýn, neboli současný ateliér přírodních procesů. Před Kašperkama jsme ještě zabrousili nad Amálino údolí na západ Slunce. Večer pak opět do minipivovaru, tentokrát s komentovanou prohlídkou od paní majitelky. V neděli už to byla jen taková krátká dávačka směr Kašperk a zříceninu Pustý Hrádek, kde jsme potkali úžasně roztomilý chlupatý stvoření jménem Cookie. Suma sumárum příjemných 30 km.


Budu vzpomínat na kvalitní pivko v Kašperskohorskym minipivovaru, Fikiho domácí sušený maso, který bylo absolutně tím nejlepším, co jsem kdy v životě požil. Na offroadek v hlubokým sněhu u vrcholu Ždánov, na obrovskýho psa (aka Mazlíka), který při prvním setkání Fikimu uštědřil kousanec, ale nakonec dostál svý přezdívce a na několik kilometrů se k nám přidal. Bez tak to byl pes nějakých architektů, se kterými Fiki bojuje už 27 let. :D Nezapomenu taky na to, jak super pocit je běžet z kopce po ledu v nesmekách (aka nesmáčích), na burger bez housky za kilo, na poblivku a trapnej smích v restauracích. No.. možná se toho stalo víc, ale to si nepamatuju. :D I tak jsem si užil srandy tak na měsíc dopředu. :)


Každej z nás je v něčem trošku jinej. Někdo jde na hike do lesa si vyčistit hlavu, někdo se chce nadýchat čerstvýho vzduchu, někdo obdivuje mračnost, někdo vodní toky a tvary reliéfu, někdo sbírá kořeny jakožto uměleckou inspiraci, někdo si zaběhne pro kopec do sbírky, někdo kráčí pro srdíčka, někdo nemusí mít nějakej superspešl důvod. Všichni ale JDEME. Znova a znova. Tak zas příště, bando! :)

Randálům zdar!

Kuboj















156 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page