top of page
  • Obrázek autoraKuboj

GR 5 DEN 20. (dnes 26,4 km, ↑ 2257 m, ↓ 1613 m; celkem 564,4 km)

Lac du Boréon → Refuge des Marveilles


VYSOKOHORSKÁ ETAPA PLNÁ JEZER


Když jsme ráno vyráželi, byli jsme oba zvědaví, co nám krajina propláchnutá povodní ukáže. Začalo to obcházením trailu, protože ho vzala voda. Ta extrémní síla proběhnuvší povodně se prostě nedala přehlédnout a já jsem z toho měl fakt radost, protože prostě miluju sílu fluviálních procesů. Během převlíkací pauzičky se pak Káťa trhla a vzala (dle mapy a guidebooku) špatnou odbočku. Dle ukazatelů ale šla dobře, nicméně celý den nebyl signál, a tak jsme letos poprvé na trailu nevěděli, kde ten druhý je. Po zkušenostech z Dinarici, kdy se nám to stalo taky, už ale víme, že sraz je buď na prvním refužku nebo na prvním hřebeni. Dala si poctivé dva kiláčky navíc, já mezitím čekal na hřebeni a všecko dobře dopadlo. Oba víme, že to chyba značení, ne tvoje, Káťo.


Dnešek byl taky charakteristickej opravdu náročnym horskym terénem. Achilovky, kolena a kotníky mě za dnešek asi nepochválej, ale já je pochválim. Tělo i gear slouží skvěle! Když to shrnu, tak jsme dneska na variantě GR 52 udělali 4 hřebeny přes 2500 m n. m., z toho jeden z nich (Baisse du Basto) měl dokonce 2693 m n. m. Skoro celou dobu se šlo (čti skákalo) po velkých šutrech. A když se klesalo nebo stoupalo, tak pořádně zvostra. Byla to krajina ideální pro kamzíky, kterých jsme dneska potkali tak 30. Našim cílem bylo dojít k Refuge des Marveilles, který mělo být situovaný vysoko v krajině plné jezer a nádrží. Tam jsme se těšili a chtěli spát.


Realita ale nebyla tak žhavá. Chata narvaná lidma, bylo jich tam tak 100. Tolik lidí na jednom místě jsem za poslední 3 týdny neviděl. Taky jsem nějak špatně odhadl jídlo a chyběl mi jeden hlavní chod. Holt mám čím dál větší hlad. Kupovat si ale večeři na horský chatě ve Francii, je jako jít do outdoovýho shopu. Vždycky jste tam za raketu. Tak jsem se jen tak zeptal na samotný vajíčka. Koupil jsem jich 6 za 4 €, vyškemral jsem trochu oliváče a dosypal si sůl. No pocem, kam deš, líná huba, holí neštěstí. Spíme kousek od chaty na skvělym bivakovacím místě. Dneska to vidim na chladnou noc.


Randálům zdar! Kuboj

















59 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page