top of page
  • Obrázek autoraKuboj

GR 5 DEN 3. (dnes 34,3 km, ↑ 1109 m, ↓ 2115 m; celkem 95,7 km)

Col de Bassachaux → Sixt-Fer-à-Cheval


NA SKOK DO ŠVAJCU, KOUPAČKA A BURGER ZA VŠECHNY PRACHY


Slunce se pomaličku dere ven a jakmile uvalí první paprsky na naše tarpy, vstáváme. Posloucháme Tulácký ráno od Brontosaurů, snídáme a těšíme se, co nám tentokrát hory ukážou. Na skok nás přivítá Švýcarsko, kde procházíme kolem jezera Lac Vert. Dereme se poprvé do 2100 m n. m., kde se před nás postaví první mohutnej masiv třítisícovek. Celý den je brutální horko a tak se neustále proléme vodou, ale tělu to nikdy nestačí. Máme kolem sebe takovou krásu. Hory jsou velký, zvrásněný a obalený sněhem. Hlava je v euforii, tělo chce víc a víc vody. Po týhle kochací fázi dáváme oběd a koupačku u potůčku Torrent de Chardonnière. Bylo to tak příjemně ledový, prostě dokonalý. Těla vykoupný, tak teď už by mohlo i oblečení. Moje jednobarevná šedivá košile po několika dnech v horách už není jednobarevná, spíš připomíná zebru, která se vykoupala v bahně.


Po obědový pauze už skoro jen klesáme a po čtvrtý přicházíme do Samoënsu, kde jsem ihned zamířil pro škopek. Konečně město, kde se dá pivko pořídit pod 2 €! Tradiční pofel na náměstí doplnila tvorba obrovský obložený bagety, ze který ty kalorie přímo tekly, na zítřejší randál. Ve městečku jsme si ještě zašli na pořádnej burger za nepříjemných 22 €. Neustále se ozývající hiker hunger se ale prostě nedá umlčet. S plnym břichem jsme to pak už jen doklepli do Sixt-Fer-à-Cheval, kde bivakujeme u řeky. Je to poslední noc, kdy je s námi ještě Lukáš. Od prvního dne drží naše tempo i s jeho obřím 22 kg těžkym báglem a teď už chce zpomalit. Klobouk dolu před tvým výkonem, kámo! Ale tak co, třeba se ještě potkáme, trail je nevyzpitatelnej.


My nařizujeme budík na 5:00 a pokusíme se doletět až do Les Houches pod Mont Blanc! Držte palce, první velkej randál před námi.


Time to fly!

Kuboj














72 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page