top of page
  • Obrázek autoraKuboj

GR 5 DEN 5. (dnes 22,3 km, ↑ 1464 m, ↓ 924 m; celkem 153,7 km)

Les Houches → Nant Borrant


DEN BEZ AMBICÍ SE SPOUSTOU SRANDY

Dopoledne v Les Houches vůbec nespěcháme a snažíme se co nejvíc věnovat regeneraci. Vstávání bez budíku, dobíjení, snídaně, nákup, report, balení a všechno pěkně pomalu. Nakonec vyrážíme společně s několika TMBčkářema (TMB a GR 5 vedou nyní chvíli společně) až ve 12 hod a nikam se neženem. Ze včera máme odmakáno do zásoby. TMBčkáři, který jsme dneska potkali, měli skoro všichni obrovský krosny (skoro jako Cheryl Zaběhlá z filmu Divočina), bolestivý grimasy v obličeji a na nohou tvrdý pohory. Až nám jich bylo líto, protože v těch kopcích vypadali, že se za chvilkou rozsypou jak domeček z karet.


I když se to možná nezdá, naše těla nejsou stroje, nějaký bolístky přeci jen máme, únavu cítíme a tak jsme si řekli, že to dneska pojmeme odpočinkově. To znamená, že prostě jdeme dál bez ambicí na vzdálenost a vlastně i ta cesta byla dneska dost jednoduchá. Jediný, kde jsme se dneska zapotili byl kopec na Col de Voza (1650 m n. m.) a pak už to byla spíš flákačka.


Euforie ze včerejšího dne ve mně zůstala a tak jsem celý den cítil takovou upřímnou a nenucenou radot ze života. Z toho, že tu na trailu a světě jsem, co vidím a co vnímám. Taky jsem klasicky po kubojovsku neustále něco mlel, mlel a mlel, měl debilní kecy a provokoval Káťu. Ta by mě pak nejradší chtěla zabít. Nejvíc kroutila hlavou, když jsem se snažil napodobovat francouzkej přízvuk u různých slov. V současný době umím totiž francouzsky několik důležitých slov: 1) bonjour (na trailu jako Ahoj), 2) GR 5 [ží er sank] 3) biére (pivo), 4) brasserie du Mont Blanc (pivovar Mont Blanc). S touhle slovní zásobou si tu totiž naprosto vystačím. Mimochodem to montblankácký pivo je skvělý a dneska jich v Les Contamines i pár padlo! Tam jsme taky dokoupili zásoby a doslova odtancovali až k Nant Borrant, kde tarpujeme s pěknym výhledem.


Zítra zase dynamika, tak zdar!

Kuboj














80 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page