top of page
  • Obrázek autoraKuboj

HRP DEN 0.

(0 km) přejezd Praha → Banyuls-sur-Mer


NEJDŘÍV PIVKA, PAK SKRČENÝ NOHY


Nadešel den odjezdu na náš vysněnej trail HRP (Haute Route Pyrenées). S naší partou jsme si dali sraz v Praze v hospodě u Bansethů, kde jsme se měli v plánu se rozloučit, pobavit se o trailech, který letos pohrotíme, a taky se trošku vnitřně namazat, ať se nám v buse líp spí. Nakonec se k nám přidali i moji rodiče a poznali tak bandu těhlech bláznů, jejichž revírem je stezka. Bylo to moc milé.


Na počáteční bod jsme zvolili cestu Flixbusem z Prahy přes Lyon a Perpignan. V Perpáči jsme pak nasedli na vlak a kolem 21:30 v úterý večer jsme dorazili do Banyuls sur-mer. Pořádně jsme tomu nemohli uvěřit, ale když jsme seděli na promenádě dopíjejíce zbytky zásob piva, hrála živá hudba, zacítili jsme, že je to tady. Je před námi zase něco velkýho a skvělýho!


Pro mě i pro Fikiho to bude druhej pyrenejskej traverz. Já jsem šel v roce 2019 solo GR 11 a Fiki jí šel loni, taky solo. Tentokrát jdeme ve dvou a vybrali jsme si tu nejnáročnější možnou trasu přes Pyreneje. Místy nebude ani značená, má nejnáročnější terén, ale taky nejvíc výhledů. Jdeme opačně než jsme šli GR 11 a míříme tak na západ k Atlantiku. K trase máme v plánu přidat 3 nejvyšší vrcholy pohoří a pár dalších odboček. Celou trasu jsme konzultovali s dánskym thru-hikerem Chrisem, kterej Pyreneje šel už 5 krát (HRP 3x) a zamiloval se do nich tak, že se dokonce přestěhoval do Hondarribii a každý léto Pyreneje přechází. Chris tedy moc dobře ví, jak se na lopatě sedí a kudy v Pyráčích vítr vane. Naši trasu, která bude mít cca 840 km, jsme pojmenovali jako HRP Ultimate Crown a máme na ni měsíc a půl. Vejškáče si netroufám odhadovat, ale pravděpodobně to bude v převýšení na kilometr cesty to nejnáročnější, co jsem kdy šel. Držte palce, právě startujem.


Randálům zdar! Kuboj Marmoťák . . . #hrp #hauteroutepyrenees #pyrenees #hrpultimatecrown2022











68 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page