top of page
  • Obrázek autoraKuboj

HRP DEN 1.

(dnes 27,8 km; 1828 m, 1239 m) Banyuls-sur-Mer → Saint-Martin de l’Arbère


KONEČNĚ NA TRAILU, VÝHLEDY NA MOŘE A BRUTÁLNÍ SLEJVÁK


Probudili jsme se na krásným skalním výběžku nad mořem v Banyuls-sur-Mer. Následovalo pomalý ráno, bageta s marmeládou, fresh džus, dvojitý presso a koupačka v moři. Jakmile jsme se v moři vykoupali, věděli jsme, že další koupačka v oceánu přijde až za hodně dlouho. Vyrazili jsme a já jsem klasicky nemohl uvěřit tomu, že jsem fakt na trailu. Pro tuhle aktivitu žiju, pro tyhle chvíle žiju a teď jsem fakt tady. Žiju život svých snů.


Prakticky celý den se stoupalo do kopce a kolem nás se neustále honila oblačnost. Chvilku bylo zataženo, chvilku poprchávalo, chvilku svítilo sluníčko. Šlo se mi ale skvěle, nohy vědí, co mají dělat a rozcházečka ve Středohoří mi dost pomohla. Potkali jsme UL hikery Damiena a Ofelii v protisměru, kteří HRP běželi s miniaturníma báglama ušitýma z X-packu. Boží lidi! Chvíli na to jsme si naše poslední plechový plzničky dali do potoka, obědvali a felili. Letos chceme celkově zpomalit, což znamená chodit stejně rychle, ale víc odpočívat a vychutnávat. Tak uvidíme, jak se nám to bude dařit. Odpolko následoval krásnej traverz v zamlženym lese. Atmosféra hustá, že by se dala krájet.


U Puig Neulós (1257 m n. m.) přišel brutální, ale jako fakt brutální slejvák. Takovejhle jednorázovej srážkovej úhrn jsem na trailu snad nezažil. Byl to takovej ten slejvák, kdy se z cest stávají vodní toky a svahový procesy jedou bomby! Mokrý jsme dovalili do Xalet de l’Albera, kde jsme se trošku posušili a dali škopácí. Vyčasilo se, slunce padalo k obzoru a prosvítalo mezi stromy. Další esence úžasnejch chvilek na trailu. Bivak jsme postavili v kravím revíru kousek od Saint-Martin de l’Arbère.


Vejškáče a chcanec. HRP nás nešetří od prvního dne. Je to ale skvělý! Celý den jsem se rozplýval nad jednoduchostí a krásou tohohle způsobu života. Každej rok to prožívám víc a víc.


Randálům zdar! Kuboj Marmoťák . . . #hrp #hauteroutepyrenees #pyrenees #hrpultimatecrown2022















45 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page