top of page
  • Obrázek autoraKuboj

HRP DEN 27.

(20,5 km; ↑ 964 m, ↓ 1406 m; celkem 458,4 km) Es Plans → Parzán


PRVNÍ JEDNODUCHEJ DEN A ČESKÉ SHLEDÁNÍ


Ráno mi je, jak jinak, než zase zle. I když jsme si řekli, že vstáváme bez budíku, mě budí křeče v břiše už před osmou a za první strom dobíhám jen tak tak. Asi tomu tělu tady na HRP dávám trošku kotel. Myslím si, že jsem si včera z Posáče přinesl další úpal. No jo, už nejsem nejmladší, abych si mohl bez rozmyšlení běhat kolik chci, kde chci, pít a jíst co chci. Neuděláš nic, je to tak, jak to je.


Beru si opět ercefuryl, kterej mě z toho zase pro jednou dostane. Vzápětí jdeme na snídani do stejnýho kempu, kde do sebe vpálim 2 kafe a balení cookies. Získávám energii a první kilometry do kopce směrem na Passo de los Caballos (2350 m n. m.) odkrajuju v tempu. Pak mi ale dojde šťáva, břicho se mi kroutí a kalorie doplňuju tak akorát Tangem rozpuštěným ve vodě. U sedla potkáme dva americký hikery a řešíme (klasicky) gear. Celkově je tu těch Amíků letos nějak dost. Co všechny spojuje je to, že mají velice nadprůměrný přehled o svým gearu. Debaty o gearu já vedu tuze rád.


Z hřebene pokračuje až dolu do Parzánu (1200 m dolení na 10,5 km) jednoduchá šotolina. Moje mysl i tělo se tak připravovalo na to, čemu se obvykle za mlada říkávalo Randál. Tuhle trasu už moc dobře znám, protože po ní vede i GR 11. Je to pro nás první den, kdy se HRP i GR 11 kompletně spojují. Těch 10,5 km udělám za 1h 40 min a u supermarketu v Parzánu objevuju naší kamarádku Elišku a jejího kamaráda Adama. Jdou HRP z druhý strany a už několik měsíců jsme řešili, že se potkáme. Teď jsme sice 5 dní neměli signál, ale setkání vyšlo na výbornou. První feláckej hiker trash jsme rozbili přímo před supermarketem. Koupili jsme meloun a s našemi nástroji z titanu, z eloxované letecké slitiny nebo ze dřeva, jsme se na něj vrhli jako kobylky. Následně jsme se vyfelili v místní restauraci na burgeru a povídali jsme si o trailu a o zážitcích. Padlo spoustu libovejch zcela nepublikovatelnejch hlášek a nasmáli jsme se opravdu do sytosti. Náš pankáčskej bivak rozbíjíme v nivě u vyschlýho koryta a po pár škopácích usínáme.


Randálům zdar! Kuboj Marmoťák . . . #hrp #hauteroutepyrenees #pyrenees #hrpultimatecrown2022














43 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page