top of page
  • Obrázek autoraKuboj

HRP DEN 5.

(dnes 19,3 km; ↑ 682 m, ↓ 596 m; celkem 117,3 km) Refuge de Pla Guillem → Col de la Marrana


MOŘE OBLAČNOSTI A NOSTALGICKÝ NÁVRAT NA GR 11


Sluníčko vylezlo nad hřeben Guillem a zasvítilo do našeho refužka, kde jsme přespávali. Vylezli jsme ven a pod námi bylo moře oblačnosti. To byla taková paráda. Rozepnul jsem si spodek quiltu, nazul Altřice a šel jsem se kochat ven obklopenej peřím tzv. na housenku. Ten quilt je prostě tak multifunkční věc, už fakt nechci spacák.


Vyrazili jsme na pohodovou odpočinkovou etapu v podobě delšího travezu po hřebeni. Kiláčky ubíhaly uplně jiným způsobem než včera a nohy šly tak skvěle. Krajina byla zase jiná než předchozí dny a trail byl nádherně umetenej. S oblačností to bylo jak na kolotoči a celý den foukal zase vostrej vítr z jihu ze Španělska. Jelikož na hřebeni nebyla voda, vítr zesiloval a další vysoký kopce byly ponořený do oblačnosti, rozhodli jsme se sestoupit po značenym HRP poprvé do Španělska, do lyžařskýho střediska Valter 2000 a dát si volnější odpoledne.


V restauraci v horskym středisku jsme si objednali jídlo a škopácí. Obsluhoval nás fakt zvláštní týpek, kterej mluvil jen španělsky. Když mu odpustim to, že si myslel, že jsme z Československa, který už 30 let neexistuje, tak pak přišel s tim, že bychom jako Češi měli umět německy. Nevim, kde to vzal, ale tohle je ještě dávnější minulost. Borec odpoledne zavíral a my byli poslední zákaznící. Přišel za mnou s nůžkama v ruce a prosil mě, ať mu ustříhnu kus lepenky, kterou si přidělal gumovou rukavici kolem prstu, protože se evidentně fest říznul a chcala mu z toho krev.


Odpoledne popocházíme k refugi d’Ulldeter. HRP se poprvé napojilo na GR 11 a my nostalgicky vzpomínali, jak jsme tady šli. Fiki loni, já v roce 2019. Je úžasný se vracet do míst, na kterých jste už byli a daly vám úžasný vzpomínky. Na refužku kecáme s prvním HRPčkařem a pak stoupáme na místo, kde jsem v roce 2019 na konci 24. dne mojí GR 11 složil kosti. Zítra si přivstanem, abychom další exponovanej hřeben dali co nejvíc dopoledne. Miluju Pyráče a těším se na další den.


Randálům zdar! Kuboj Marmoťák













30 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page