top of page
  • Obrázek autoraKuboj

LÉTO 2021 A DALŠÍ DLOUHEJ TRAIL

Jedna životní kapitola jménem Via Dinarica se přednáškou na konci května definitivně uzavřela. Jenže jak to tak v hikerskym světě chodí, když do trailový řeky jednou vstoupíš a necháš se unášet proudem, na břeh ani nepomýšlíš. A tak už za měsíc vyrážím po roce na další dlouhou cestu opět ve společnosti parťačky Káti, která i přes loňské zranění trailovýmu světu propadla taky.


Tentokrát jsem vybral oblast francouzských Alp, kde vede pěší trail GR 5, jenž původně začíná na nizozemském pobřeží, táhne se Belgií, Lucemburskem a Francií, kterou prochází přes Alpy až do Nice. Reliéfově suverénně nejzajímavější část GR 5 spojuje Ženevské jezero s Azurovým pobřežím Středozemního moře a říká se jí La Grande Traverseé des Alpes (GTA). I v rámci této trasy však existují úseky, kde je možnost vybrat si různé varianty a složit si tak dohromady různě náročnou verzi trailu. My už máme natrasováno, bude to ta nejnáročnější možná verze (kombinace GR 5, GR 55, GR 5c, GR 52), která povede z Thonon-les-Bains do Mentonu a bude mít délku cca 600 km s převýšením 30 000 30 000 m.


A jaké jsou naše letošní dílčí trailové cíle? 1. mít ještě lehčí batoh než posledně

2. poznat nový hikery 3. snížit denní průměr kilometrů 4. spát častěji na divoko mimo civilizaci


Zbývá přesně měsíc. Vyrážíme z Prahy 15. července a od 17. července už začínáme šlapat z Thonon-les-Bains směrem na jih. Už se zase těšíme na randálovací život!


PS: Reportíčky budou.


Kuboj



124 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page